Recenzie: Uimitorul Om-Păianjen - Păcat Originar #4Apărută pe 15 martie 2016 la LEX Comics
LEX Comics Facebook // Cumpără benzile desenate de pe LEX Shop


THE AMAZING SPIDER-MAN (UIMITORUL OM-PĂIANJEN) - Păcat Originar #4


Sinopsis:
Păianjenul radioactiv care i-a dat superputeri lui Peter Parker a mai înțepat pe cineva! Cine este Silk și unde a stat ea până acum? Nu ratați acest nou personaj incredibil, care va juca un rol principal în povestea lui Spider mult timp de aici înainte!

Rating: 3.5/5

Numărul nou din Uimitorul Om-Păianjen, apărut în martie la LEX Comics, ne-a readus un personaj care ne-a fost vag arătat în primul număr al acestei serii. Eram nedumerită de acest personaj feminin care a apărut succint în numărul 1, și acum am avut ocazia să încep să îl descopăr.

Am descoperit că originea superputerilor lui Peter nu se limiteaza la el. Noul personaj, pe nume Silk, își arată puterile încă din momentul în care este eliberat de Spider-Man. Se pare că Peter nu va fi singurul care va țese pânze de păianjen prin oraș. Este mai ușor să țâșnești dintr-un loc în altul alături de cineva care te înțelege așa de bine. Unde-s doi, puterea crește. Sau mai bine zis dragostea, în acest caz.Nu am avut parte de extrem de multe scene care să mă acapareze în mod special. Flashback-urile pe care Peter le are la început, m-au ajutat să înțeleg că el nu este singurul pricopsit cu niște puteri păienjenești. Decizia lui de a o salva pe Silk din locul unde era închisă, va fi una care sigur va avea consecințe destul de grave.

Morlun, un alt personaj care pare să aibă un rol important în viitor, aflăm că a fost omorât de către Spider-Man de două ori. Dar oare va reveni el și pentru a treia oară? Așteptăm și vom vedea. Din reacția agresivă pe care Silk o are când aude de Morlun, tind să cred că este un personaj extrem de periculos. :)

Numărul 4 al acestei serii a avut atât plusuri cât și minusuri. Mi s-a părut destul de simpatic, dar nu îndeajuns de incitant. Mi-a plăcut noul personaj feminin care își croiește cale în cadrul acțiunii, am fost mulțumită de culorile vii care s-au mulat bine pe cadrele desenate într-un stil atractiv, traducerea lui Mircea Pricăjan a fost pe gustul meu.

Nu am simțit însă o evoluție mare a acțiunii, cu toate că acum ne-am aprofundat mai mult în viața lui Spidey, și nu cea de dinainte, a unui Spider-Man controlat de Doctor Octopus. Scenele pline de acțiune, lupte importante, au lipsit, însă acest lucru a fost destul de echilibrat de grafica interesantă a flashback-urilor din prima parte a acestui număr.

Referințele la seriile anterioare au apărut și de această dată, lucru care mi se pare nițel deranjat, având în vedere că nu toți avem la dispoziție numerele din trecut. Cu toate acestea, nu mi-a fost greu să înțeleg scenariul pe care Dan Slott l-a creat. All in all, un număr bun de lecturat, care pare să ne pregătească de o serie de lupte și tensiuni ce vor urma. :)Puteți găsi benzi desenate pe LEX Shop, sau să le găsiți în Inmedio, Cărturești, Librarium, Humanitas. Nu uitați să intrați și pe Facebook LEX Comics dacă vreți să stați la curent cu toate noutățile!


Etichete: , , , ,