Materiale de artă: Set caligrafie SennelierCum să te pregătești de caligrafie

Întotdeauna am avut o pasiune și dorință pentru a-mi perfecționa scrisul, fapt pentru care am încercat de multe ori diverse moduri de a scrie. Cu toate că nu am aprofundat acest subiect la modul serios, mi-ar plăcea să fac acest lucru, păstrându-mi însă creativitatea.

Doresc să vă prezint câteva idei de ajutor pentru a porni la drum în arta caligrafiei și sper să vă ajute ideile mele. Recent v-am discutat într-un clip despre 5 idei în care puteți realiza caligrafia, folosind diverse fonturi sau diverse instrumente de lucru.
Setul de caligrafie Sennelier

Printre preferatele mele acum se numără setul de caligrafie de la Sennelier. Acest set este perfect pentru cei care doresc să aibă la un loc principalele instrumente care te vor ajuta să realizezi caligrafia folosindu-te de tuș.

Din ce este compus setul Sennelier:

Călimarele cu tuș

Tușul Sennelier este unul calitativ, uscându-se repede și fiind extrem de rezistent în timp. Albastrul de Cobalt mi s-a părut cel mai interesant tuș, el având niște reflexe interesante în zonele unde culoarea este mai intensă.

Aceste călimare cu tuș sunt ideale pentru caligrafia realizată cu pensula, stiloul de bambus sau normal sau pentru a realiza tușe în pensulă. Tușul poate fi diluat și cu apă în diversele situații ce țin de pictură și se vede foarte bine când este aplicat pe hârtia potrivită pentru caligrafie.
Bloc de desen Sennelier

Ca să obții cele mai bune rezultate atunci când folosești tușul, trebuie să utilizezi hârtia potrivită. Blocul de desen Sennelier din setul de caligrafie este foarte bun pentru tuș și caligrafie, având o foaie netedă care absoarbe tușul așa cum este necesar.

Dacă doriți însă mai mult spațiu pentru tușe, linii, schițe și caligrafie în tuș, vă recomand să vă cumpărați și un bloc de desen Senelier Encre et Calligraphie într-o dimensiune mai mare. Vă va fi de ajutor, permițându-vă să vă desfășurați mult mai bine.

Blocul de desen mic din dotarea setului este și el extrem de ultil și poate fi potrivit pentru schițele on the go, fiind ușor de cărat și manevrat atunci când plecați undeva.
Ce instrumente de caligrafie recomand

V-am vorbit recent despre câteva instrumente de lucru pe care le puteți folosi pentru caligrafie. Când vine vorba de artă, ideile sunt nenumărate așa că fiecare poate utiliza extrem de multe materiale de arta pentru a realiza caligrafia așa cum își dorește.

Momentan eu mă folosesc de o serie de instrumente de caligrafie pe care vi le recomand cu drag. Multe dintre ele pe veți găsi pe site-ul Colorit.ro unde eu m-aș pierde cu orele uitându-mă la materialele de artă și gândindu-mă ce pot realiza cu fiecare în parte. ^_^


Primii pași în CALIGRAFIE 🖌 GHID pentru începătoriEtichete: ,