Îmi aduc aminte cum am descoperit demult de tot filmul Pulbere de Stele (Stardust), și cum acesta m-a atras destul de mult. Pe vremea când nu făceam parte din blogosferă și când Goodreads-ul era inexistent pentru mine, am descoperit într-un Diverta cartea care a stat la baza acestui film. Coperta, având imaginea cu personajele din film, a fost cea care mi-a capturat atenția. Mi-am dorit să o cumpăr dar știu că am optat pentru un volum manga din seria Tsubasa (care costa destul de mult, dar ce să-i faci).

Timpul a trecut, am mai întâlnit cartea prin librării însă nu am mai prezentat același entuziasm pentru ea. Mă gândeam la numele autorului și îmi spuneam: “Cine o mai fi și Neil Gaiman ăsta? Mai bine citesc altceva.”. După mulți, mulți ani, am descoperit noua ediție a acestei cărți, ediție apărută la Editura Arthur. Am fost extrem de încântată să lecturez Pulbere de Stele, și am descoperit că Neil Gaiman chiar deține o magie aparte, și nu degeaba este lăudat.

“Prinde steaua căzătoare,
Găseşte pruncul mătrăgunii,
Şi află cum trecut-au anii, oare,
Plus ce gândesc noaptea nebunii.”

Această lectură fantastică vă v-a invita să fiți alături de traseul parcurs de o stea căzută pe Pământ și transformată în fată. Veți fi părtași la toate greutățile prin care aceasta trece, îl veți întâlni și pe Tristran Thorn, pe inorogul curajos care înfruntă un leu, pe o vrăjitoare care își caută frumusețea și pe Lordul Septimus care încearcă să își omoare toți frații.

Alături de ținutul zânelor care vă va oferi detalii ciudate și interesante, veți avea alături și niște ilustrații faine de tot, care vor face lectura și mai magică!

Sper să puteți citi această carte minunată pentru că are ceva aparte, ceva care te face să te desprinzi de realitate și să pășești într-o lume în care stelele pot deveni oameni și se pot îndrăgosti. 🙂

CĂRȚI CADOU DE CRĂCIUN