Recenzie: Bunele maniere la masă de Jeremiah Tower

recenzie carte bunele maniere la masa jeremiah tower

Colecția: Savoir-Vivre
Gen: Ghid practic
Format: Broșată cu clapete
Număr de pagini: 160
Traducător: Loredana Bucuroaia
Format: 135 x 210  mm
Editura Baroque Books and Arts || Târgul Cărții
Sinopsis:
Jeremiah Tower este precursorul bucătăriei californiene și autorul cărții de rețete culinare Jeremiah Tower’s New American Classics, câștigătoare a Premiului James Beard. El și-a început cariera în arta culinară în 1972, fiind coproprietar și executive chef la Chez Panisse, iar apoi și-a deschis numeroase restaurante de succes în San Francisco și prin toată lumea. Este subiectul documentarului Jeremiah Tower: The Last Magnificent. În prezent locuiește în Mexic.

Libby VanderPloeg locuiește în Brooklyn, New York. Munca ei este inspirată din pasiunea pentru povestiri, muzică, forma literelor, efemeride tipărite și natură sălbatică. Niciuna dintre aceste ilustrații nu ar fi fost posibilă fără cele mai irezistibile brioșe din lume și câteva căni de cafea aromată.

Rating: 5/5

recenzie carte bunele maniere la masa jeremiah tower

Cum ar trebui să te comporți la masă?


Când vine vorba de maniere, sunt sigură că orice om este curios care ar fi practicile recomandate în diverse situații de care ne lovim în viața de zi cu zi. La fel de curioasă am fost și eu, dar pentru că nu am găsit un ghid complet ce ține de bunele maniere, m-am rezumat să citesc despre Bunele maniere la masă de Jeremiah Tower.

Această carte include 12 capitole care te ghidează pas cu pas când vine vorba de cum aranjezi masa, cum ar trebui să fie ținuta ta, cum trebuie să mănânci diverse tipuri de mâncare, despre ce nu ar trebui să conversezi și multe altele.

Mi s-a părut un ghid destul de interesant și de ajutor și cei care organizează des petreceri selecte sau participă la cine cu prieteni sau necunoscuți cred că ar aprecia multe dintre sfaturile regăsite în această carte.

Dacă sunteți dornici de a fi cât mai manierați sau pur și simplu sunteți curioși de lucrurile pe care poate le faceți greșit când vine vorba de etica manierelor, Bunele maniere la masă s-ar putea să vă stârnească interesul. Această carte a apărut la editura Baroque Books and Arts și este prima pe care o am de la această editură. Mi se pare destul de fain aspectul cărții (probabil știți că această editură pune oarecum accent pe eleganță) și mi-ar plăcea să pot citi, tot din aceeași colecție, cartea Bunele maniere de Sabine Denuelle. Probabil este un ghid mai complet, lucru ce îmi place! :)

recenzie carte bunele maniere la masa jeremiah tower

Bunele maniere la masă pe scurt


Ca să nu vă stârnesc curiozitatea degeaba, am zis să selectez din carte câteva sfaturi care te vor ajuta să fii manierat în societate când vine vorba de manielere la masă. Sper să ți se pară interesante aceste idei și poate chiar să ții cont de ele atunci când este nevoie:

Etichete: , , , , ,